Räddningsinsatsen vid Cedergrens utanför Fliseryd avslutas i dag

Räddningsinsatsen vid Cedergrens utanför Fliseryd avslutas i dag

2022-06-11 Av av Oskarshamns-Nytt

FLISERYD

”Släckningen av branden utanför Fliseryd har gått enligt plan och räddningstjänsten räknar med att lämna över till ägarna under förmiddagen”, skriver Mönsterås kommun i ett pressmeddelande vid 9-tiden på lördagsförmiddagen.

”Ägarna tar över eftersläckning och bevakning efter samråd med räddningstjänsten. Under natten fortsatte räddningstjänsten att bevaka begränsningslinjerna vid intilliggande stallbyggnader och elcentral. Med hjälp av en grävmaskin kunde räddningstjänsten i går eftermiddag komma åt brandhärden, grävmaskinen hjälpte sedan till med att gräva undan material som rasat ner i hönsstallet så att markpersonal kom åt att släcka de bränder som fanns under. Insatserna har varit lyckade och alla bränder är nu släckta. Räddningstjänsten räknar med att lämna över bevakningen och eftersläckningsarbetet till ägarna under förmiddagen”, skriver kommunen.

 – Att tidigt i insatsen ta beslut om att gräva av vardera sida av branden gjorde att vi snabbt kunde begränsa branden från att sprida sig till andra byggnader, säger Jan Karlsson, räddningsledare vid räddningsinsatsen.

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn