André Reinholdsson tvåmålsskytt när Oskarshamns AIK vann

Efter fyra förluster i följd i söderettan är Oskarshamns AIK äntligen tillbaka på vinnarspåret igen.

Det blev 3-2 (0-0) hemma mot Lunds BK på lördagen.

”Det känns ganska skönt. Det är en lättnadskänsla. Äntligen fick vi den efterlängtade trepoängaren”, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

Det finns likheter mellan OAIK och Lund. Båda lagen inledde seriespelet mycket bra. Ja, lundensarna ledde till och med ett tag. På sistone har det gått betydligt tyngre. Och det fortsätter att se mörkt ut för skåningarna.

Oskarshamnslaget, däremot, har lämnat formsvackan bakom sig. Först blev det seger borta mot Assyriska i Norrköping (5-3 i Svenska cupen) och nu 3-2 mot Lund, alltså.

OAIK inledde dagens fight på ett övertygande sätt. Det var kreativt och bra fart på bollen.

Det dröjde tolv minuter innan vi fick se Lunds första anfall.

Sedan hade Lund ett par fina skottlägen efter drygt 20 minuter.

Udden saknades

OAIK var tveklöst det spelförande laget, men udden framåt saknades.

Det var skåningarna som fick den stora chansen, ett friläge i den 28:e minuten, efter ett felpass från hemmalagets sida. Avslutet var dock lamt. OAIK-målvakten Gustav Nyberg kunde rädda enkelt.

De bästa OAIK-chanserna hade Luka Dobrijevic (styrning strax utanför målvaktens vänstra stolpe) och André Reinholdsson (skott strax utanför, med högern, från sin position inne i straffområdet).

Första halvlek förblev mållös.

Snodde bollen

Det förlösande 1-0-målet kom i den 51:a minuten. Flamur Dzelili snodde bollen av en back, som uppträdde sömndrucket. Flamur Dzelili satte fart mot målet och ingen hann ikapp honom. Sedan avslutade han kliniskt med högern och bollen gick in i bortre, till höger om målvakten.

I den 59:e minuten kom 2-0-målet. André Reinholdsson fick bollen till höger i straffområdet och avslutade fint, till höger om målvakten. Välplacerat.

I den 62:a minuten kunde Maxime Saintie ha stängt matchen fullständigt, då han kom fri. Men skottet gick rakt på målisen.

Istället reducerade gästerna efter en bjudning från OAIK:s sida.

Och Oskarshamn uppträdde krampaktigt efter 2-1-målet.

Det kändes inte alls bra, sett ur ett hemmaperspektiv. Men det här var uppenbarligen OAIK:s dag. Det avgörande 3-1-målet kom i den 80:e minuten.

Snyggt 3-1-mål

Mittfältsmotorn Filip Jägerbrink satte en härlig boll i djupet till högerforwarden Ylli Podrimcaku (som hade kommit in istället för Flamur Dzelili) och Ylli Podrimcaku skickade in bollen till Andre Reinholdsson, som tryckte in bollen via ribban. Det var hans sjätte mål för säsongen.

3-2-målet kom på stopptid. Segern var inte hotad.

”Surt att vi inte fick hål på dem under den första halvleken. Men i andra halvlek tryckte vi gasen i botten och gjorde jättefina mål. Vi hade kontroll på matchen, men tyvärr gick vi ner oss efter 2-0-målet”, säger Agim Hasani.

”Jättefint”

”Jag tror att det var förlustsviten som smög sig in i spelarnas huvuden. De blev rädda för att förlora och stressade fram saker. Men 3-1-målet var jättefint, med Filips djupledsboll och Ylli som satte in den till André, som avslutade perfekt. Det var skönt.”

”Vi får jobba hårt för våra mål, men det viktigaste är trots allt att vi gör ett mer än motståndarna”, säger Agim Hasani, som delar ut plusbetyg till André Reinholdsson (”han var bäst på planen”), Flamur Dzelili och Maxime Sainte.

OAIK skulle, enligt schemat, möta Räppe GoIF på hemmaplan i Smålandscupen på onsdag, men det blir ingen match. Den spelas första veckan i september, som tidigast, berättar Agim Hasani.

Nästa seriematch spelas hemma mot Qviding på lördag.